Effektiv produktutveckling leder till tidiga beställningar av Touch Table

Bakgrund

MS, Smart Media Solutions, är en av världens ledande leverantörer av högkvalitativa stativ för platta skärmar och projektorer. Sedan lång tid tillbaka har SMS utvecklat och marknadsfört flera innovationer inom mediamarknaden. Fokus ligger på funktion och renodlad design.

Uppdrag

I samband med lansering av en ny stor pekskärm, på 65’’ tillverkad av Samsung, vill SMS lansera ett flexibelt stativ. Stativet ska höja, sänka och tilta skärmen. I liggande bordläge kan pekskärmen användas vid sittande eller stående möten. När pekskärmen sedan hissas upp och tiltas till vertikalläge blir den en perfekt skärm för konferensen.

Projektutförande

Devex Mekatronik tar fram flera konceptförslag. Där en motoriserad lösning går som vinnare. Devex ProPart tillverkar större delen av detaljerna till den första prototypen.

Slutresultat

Devex har på kort tid konstruerat och tillverkat en prototyp som ligger mycket nära den slutliga produkten. Prototypen skickades runt bland kunder och efter bara några veckor börjar flera beställningar av stativet komma in.