Devex Mekatronik samarbetar med LiU Formula student

Devex Mekatronik samarbetar med LiU Formula Student

Formula Student är en av världens största ingenjörstävlingar där studenterna själva designar, tillverkar, testar och sedan tävlar internationellt mot andra universitet. I och med det nya samarbetet kommer Devex Mekatronik stötta projektet genom rådgivning och tekniskt kunnande inom specialistområdet kompositteknik.

LiU Formula student är en ideell förening från Linköpings universitet bestående av ett 70-tal ingenjörsstuderande från olika program. Varje år deltar de i tävlingen Formula Student där de tränas i ett skarpt projekt och testar både sina teoretiska och praktiska färdigheter vid utveckling av en småskalig formulabil.

Att etablera ett långsiktigt samarbete mellan Devex Mekatronik och LiU Formula student bidrar till att säkra kompetensen inom kompositområdet men även bidra till vidareutveckling av andra delsystem samt för att skapa ett teknikutbyte mellan respektive ingenjörsorganisation.

”Att designa, bygga och testa en formulabil på under ett år, utöver studierna, är en minst sagt tuff uppgift. Samtidigt behöver vi som förening titta längre fram än nästa års bil, för att på allvar kunna utmana topplagen. Jag är övertygad om att med Devex Mekatronik som samarbetspartner, kan vi arbeta mer långsiktigt än tidigare och samtidigt öka föreningens och medlemmarnas kunskaper inom kompositteknik”, säger Haris Subasic President på LiU Formula Student.

Målet med detta samarbete är att kunna stötta studenterna med värdefull kompetens och i förlängningen kunna bidra till utveckling av nästa generation ingenjörer och framtida medarbetare.

”Vi har en stark övertygelse i att arbetet med Formula Student bidrar till att studenterna utvecklar de kunskaper och kvaliteter som vår framtida industri har behov av. Kan vi dessutom utbilda våra framtida medarbetare kring kompositmaterialets för- och nackdelar så är det till fördel för AB Sverige. Vi ser med spänning fram emot att få jobba tillsammans med studenterna på LiU”, säger Erik Olsson på Devex Mekatronik.

Devex Mekatronik kommer med samlad kunskap inom området och ett etablerat kontaktnät kunna hjälpa LiU Formula Student att utveckla framtidens bilar med fokus på introduktion av kompositer för att ge förbättrad prestanda och förhoppningsvis ett steg närmare en framtida seger i tävlingen.

För mer information, kontakta gärna:
Erik Olsson, programansvarig komposit
erik.olsson@devex.se 

Läs mer om LiU Formula student >>