Nästa generation medietransport säkerställer tittarupplevelsen

I februari sändes Alpina VM i Åre ut till miljontals tittare världen över, en enorm satsning som möjliggjordes genom den största distansproduktionen någonsin för SVTs räkning. All data skickades direkt till SVTs hemmastudio i Stockholm som styrde produktionen, något som både är kostnadsbesparande och kräver mindre personal och utrustning på plats under eventet.

Tekniken som användes kommer från företaget Net Insight som levererar produkter, mjukvara och tjänster som bidrar till att effektivisera TV produktion genom hela mediespektrat, från TV-kameror och TV-studior ända fram till konsumenten. Visionen är att hjälpa deras kunder att möta även de högsta kraven på kvalitet och prestanda.

Nya Nimbra 1060 är utformad speciellt för att möta den ökade efterfrågan på högkvalitativt videoinnehåll som bland annat Ultra HD, VR och 360 tillsammans med övergång till IP-teknologi.

Som ingenjör på Devex Mekatronik får man inte bara jobba med spännande konstruktioner och utvecklingsprojekt man får även inblick i kundernas teknik och system. Detta projekt har pågått under en längre tid och vi har varit delaktiga i utformandet av mekaniken både på plats hos kund samt genom in-house uppdrag i våra egna lokaler.