Utveckling av mobil klinik till Afrika

Tillsammans med Eezer arbetar vi på Devex Mekatronik med att rädda liv i utsatta områden. Detta är ett välgörenhetsprojekt som vi har arbetat med sedan 2016 och som vi fortsätter att arbeta aktivt med.

För ett år sedan var två av våra ingenjörer i Kenya och Tanzania för att följa upp arbetet med de ambulansvagnar som gör det möjligt för gravida kvinnor att transporteras kostnadseffektivt och säkert till närmaste klinik. Sedan dess har flera ambulansvagnar levererats och snart är projektet i mål med första pilotfasen och 30 ekipage.

Läkare som är verksamma i området har efterfrågat en mobil klinik som ett komplement till ambulansvagnen. Detta för att exempelvis kunna sätta upp en tillfällig mottagning i anslutning till sammankomster och marknader i byarna.

Vi har därför arbetat vidare med konceptet och tagit fram en prototyp av en mobil klinik. Ekipaget ska kunna bära två personer på motorcykel och en patient i vagnen samt sjukvårdstält och förvaring av all nödvändig utrustning för en dags arbete med mottagning av 80-100 patienter.

Till hösten kommer den första mottagningen att äga rum i Afrika och förhoppningsvis rädda ännu fler liv!

Läs även: Anna berättar om resan till Kenya och Tanzania!