Devex Mekatronik och LiU Formula Student

Nya Formula Student-bilen visades upp när LiU firade 50 år.

Den 22 maj anordnade Linköpings Universitet ett seminarium med tema ”Hur ingenjörer gör världen bättre och tillvaron smartare!”. Syftet var bland annat att uppmärksamma att Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien i år firar 100 år samtidigt som Tekniska Högskolan vid Linköpings universitet firar 50-års jubileum.

Under seminariet fick åhörarna bland annat lyssna till Håkan Buskhe, CEO Saab AB, som talade varmt om hur svenska ingenjörer genom god samarbetsförmåga och effektivitet har gjort gripen-projektet internationellt framgångsrikt genom korta utvecklingstider och god resurseffektivitet i jämförelse med konkurrenterna.

I mingelytan utanför föreläsningssalen kunde såväl åskådare som talare inspireras av den tävlingsbil som tagits fram av årets Formula Student-team vid LiU. En stor del av kompositdetaljerna har studenterna tillverkat i Devex Mekatroniks prototypverkstad i Linköping, något som vår kollega Felix Asplund fick tillfälle att berätta om.

För oss är det viktigt att kunna bidra till en positiv framtidsutveckling genom våra kunders projekt men även att kunna bidra med kunskap för både kunder, kollegor och framtida ingenjörer. Det har varit centralt redan från början och valet att etablera oss i flera av Sveriges främsta universitetsstäder har därför känts givet.

Läs mer om vårt samarbete med LiU Formula Student